GPS Monopolis

Jij bent de manager van een vastgoedkantoor met één duidelijke opdracht: zoveel mogelijk panden in je portefeuille krijgen. Hoe? Heel eenvoudig, verken met je team de stad en zorg er voor dat je de meest waardevolle gebouwen als eerste op je naam kan schrijven en zie de bijhorende geldwaarde meteen op je bankrekening verschijnen. Laat zien hoeveel je weet over de stad en verdien zo extra geld. Maar kijk uit, een concurrerend vastgoedkantoor aast op hetzelfde pand… En gemener nog: als ze een van jouw teamleden insluiten, dan stelen ze geld van je rekening!

Zo werkt het

Jij en je teamleden krijgen elk een GPS smartphone of tablet mee. Zo vind je makkelijk de gebouwen en de aktetassen met eigendomsaktes die verspreid over de stad liggen en waarmee je de waarde van de gebouwen de hoogte in kunt jagen. Via hetzelfde toestel kan je in real-time elke beweging van je tegenstanders volgen. Via portofoons blijf je met elkaar in verbinding. Krijg je de tegenstanders in het vizier? Meld het de anderen meteen!

Voor wie?

GPS Monopolis is een stadsspel dat gebruik maakt van smartphones en tablets, dus iedereen die met zo’n apparaat om kan gaan kan dit spelen! Hou je van spanning, samenwerking en strategie? Dan is dit spel echt iets voor jullie! Maar er is meer: u ontdekt onderweg ook interessante bezienswaardigheden en leert veel bij over de stad. De perfecte combinatie!

Hoe lang, waar en hoeveel personen?

Het spel duurt in totaal ongeveer 2 uur en is te spelen met meerdere groepen vanaf 6 tot 80 personen. Het spel kan in elk stad of dorp gespeeld worden, waarbij de kaart kan worden aangepast naargelang de locatie.