Kolonisten

Het zweet loopt je over de rug terwijl je de zanderige weg naar de horizon afloopt. Hoewel je gisteren nog in een dorpje rust in de taverne zat te drinken, ben je inmiddels al weer een paar uur op de been. Er moet namelijk een nieuw dorp gesticht worden aan het einde van deze pas gebouwde weg. Dit zal jou veel grondstoffen opleveren, zoals graan en ijzererts, en dat heb je hard nodig. Want je doet mee aan de race om dit eiland als eerste volledig gekoloniseerd te hebben. Met deze gedachte span je de broekriem aan en zet je qua snelheid nog een tandje bij. Het is niet makkelijk om kolonist te zijn, maar wel erg leuk!

Zo werkt het

Met kolonisten zie je een speelbord dat uit hexagonen bestaat op de kaart. Maar het speelveld is in het begin nog niet ontdekt. Je loopt over de kaart rond om zo veel mogelijk van het veld te ontdekken en te koloniseren. Door nieuwe gebieden te ontdekken verkrijg je de grondstoffen uit dat gebied direct. Daarna is het aan jou de taak om dorpjes te bouwen. Want waar je je dorpjes neer zet verkrijg je eens in de zoveel tijd de grondstoffen. Deze dorpen kun je ook nog eens, met de juiste grondstoffen, omtoveren tot steden, waarna je meer grondstoffen uit dat gebied haalt. Deze steden en dorpen zijn punten waard, en degene met het meeste aantal punten aan het einde van het spel wint. Maar pas op! Nadat je drie punten hebt verdient wordt de struikrover wakker. Deze rooflustige rakker loopt rond op de kaart en belemmerd jouw inkomen. Gelukkig kun je jezelf transformeren tot ridder door het kopen van een ontwikkelingskaart en zo de rover voor tien minuten uitschakelen.

Handel met handelaren, plunder andermans steden, bouw stadsmuren en doe nog veel meer in Kolonisten.

Voor wie?

Kolonisten is een stadsspel dat gebruik maakt van smartphones en tablets, dus iedereen die met zo’n apparaat om kan gaan kan dit spelen! Hou je van spanning, samenwerking en strategie? Of hou je van bordspelen met een kolonisten-thema? Dan is deze diepgaande city-game echt iets voor jullie! Neem het bordspel mee naar buiten met Kolonisten!

Hoe lang, waar en hoeveel personen?

Het spel duurt in totaal ongeveer 2 uur en is te spelen met meerdere groepen vanaf 6 tot 80 personen. Het spel kan in elk stad of dorp gespeeld worden, waarbij de kaart kan worden aangepast naargelang de locatie.