Shootout

Je hart klopt in je keel terwijl het zweet langs je voorhoofd loopt. Je hebt een kluis gekraakt en zoveel geld weten te bemachtigen dat je de rijkste gangster van de stad bent. In je gedachten waan je je koning, totdat… Je bent gespot! De politie sluit je langzaam in en plots sta je met het pistool tegen je voorhoofd van een rivaliserende gangster. Is het tijd om te rennen? Of pak je jouw pistool en schiet je jezelf een weg naar buiten?

Dit klinkt als een scene uit een nieuwe Quentin Tarantino-film. Maar dat is het niet! Dit is Shootout, de game waarin bewapende bendes strijden om de macht over de stad.

In shootout neem je het op tegen je vrienden, familie of collega’s en zul je erachter komen wie zich “koning” van de stad mag noemen. En je weet dat een crimineel alles zal doen om deze titel te bemachtigen. Plunder kluizen, schuil achter auto’s en blaas gepantserde geldwagens op met je bazooka. Ka-ching! Doe wat nodig is om je portemonnee zo gevuld mogelijk te maken. Maar vergeet niet: Kijk altijd over je schouder, want wie weet sta je zo oog in oog met een rivaal!

Plunder, vlucht en schiet in Shootout!

Zo werkt het

Jij en je teamleden krijgen elk een GPS smartphone of tablet mee. Zo vind je makkelijk de te kraken kluizen, banken en gepantserde wagens die over de kaart zijn verspreid. Via hetzelfde toestel kan je in real-time elke beweging van je tegenstanders volgen. Zijn ze in de buurt, dan kun je via de telefoon proberen op ze te schieten. Als je ze raakt, kan de geraakt groep een minuut lang niets doen! Zo strijd je om de hoogste score en dus het meeste geld! maar pas op de de (virtuele) politie je niet te pakken krijgt!

Voor wie?

Shootout is een stadsspel dat gebruik maakt van smartphones en tablets, dus iedereen die met zo’n apparaat om kan gaan kan dit spelen! Hou je van spanning, samenwerking en strategie binnen een competitieve sfeer? Dan is dit spel echt iets voor jullie!

Hoe lang, waar en hoeveel personen?

Het spel duurt in totaal ongeveer 2 uur en is te spelen met meerdere groepen vanaf 6 tot 80 personen. Het spel kan in elk stad of dorp gespeeld worden, waarbij de kaart kan worden aangepast naargelang de locatie.